Dzrzwi Otwarte ZSB - 27.02.2016 - sprawozdanie

Opublikowano: 2016-02-29 23:39

Przybyłych gości przywitały: pani dyrektor Magdalena Popielewska, pani kierownik szkolenia praktycznego Wiesława Krotoszyńska – Surma oraz pani pedagog Elżbieta Szerszyńska.

Uczniowie Samorządu Uczniowskiego przygotowali materiały informacyjne i reklamowe, a także ciekawą prezentację multimedialną. Następnie rozpoczęło się zwiedzanie szkoły – z punktu informacyjnego młodzież kierowała zainteresowanych do poszczególnych klas tematycznych oraz warsztaty, gdzie każdy znalazł coś dla siebie. Przygotowano także stoiska informacyjne dla poszczególnych zawodów. W programie dnia były między innymi: konkursy, quizy, lekcje pokazowe, zajęcia na warsztatach, wystawy, gry zespołowe.

Drzwi Otwarte były okazją do spotkania się z nauczycielami uczącymi poszczególnych przedmiotów, do pokazania gościom panującego w szkole klimatu życzliwości, otwartości i akceptacji na indywidualność drugiego człowieka. Mamy nadzieję, iż główne założenia naszego przedsięwzięcia spełniły oczekiwania przybyłych i z wieloma z nich spotkamy się w nowym roku szkolnym.

Przypominamy, że kolejne Drzwi Otwarte 18 marca oraz 14 maja.

ZAPRASZAMY!!!